Tillbaka till verkligheten (internet)

Hej igen, det känns som månader sedan, men det är det ju inte.

Jag vill bara börja med att säga en sak som är så självklar att en gärna struntar i det och inte låtsas om det: Så mycket en hinner läsa när en inte är uppkopplad! Det är ett så många gånger om konstaterat faktum och nu har även jag; googleknarkare, bloggare och trogen P1-podlyssnare; bidragit till den enorma kollektiva empiriska databasen i detta ovetenskapliga studium. Jag har ägnat veckan åt att sitta med mina stackars kliande soleksem under ett parasoll och plöja min första Haruki Murakami-tegelsten. Det blir inte den sista kan jag lova. Är fortfarande inte klar med den, eftersom den är 740 sidor med pyttetext; Fågeln som vrider upp världen. Bara titeln gör att jag älskar den. Har cirka 100 sidor kvar så imorgon kan ni få en reflektion kring den. Jag ska även försöka att läsa ikapp lite på era bloggar när jag har tid, är nyfiken på vad jag kan ha missat.

När vi besökte ett internetkafé i närheten av campingen öppnade jag min mejl och där låg svaret från lektören(!!!). Jag skummade det med ena ögat, som för att skydda mig mot kritiken, som jag så innerligt hade önskat mig – ironiskt, eller hur? I veckan ska jag berätta om vad hon tittade på och hur hon bedömde. Jag kan säga att jag har en hel del omskrivningar framför mig. Ska gå närmare in på detta längre fram, men jag ser det hela som något positivt och väl värt pengarna. Nu vet jag i alla fall lite vad jag bör tänka på i fortsättningen och jag vill framhålla att det är vägen som är målet, verkligen, i dessa sammanhang. Jag känner nu att jag utvecklas på ett sätt som jag aldrig tidigare har vågat göra; jag tar mig an mina svagheter och vänder dem ut och in medan jag betraktar dem, trots att det svider i ögonen.

Naturligtvis var Biblioteca Nationale Marciana i Venedig, ett av världens vackraste bibliotek, stängt den där måndagen då vi besökte staden, men hm… Utsidan var väl också helt okej.

Biblioteket i venedig. Biblioteca Nationale Marciana.
Biblioteket i venedig. Biblioteca Nationale Marciana.

5 reaktioner till “Tillbaka till verkligheten (internet)

  1. Det är nog när vi vågar kika på våra svagheter och ta dem till oss som vi utvecklas och blir (ännu) bättre. Jag är säker på att du kommer lyckas med ditt/dina skrivprojekt. Du skriver väldigt bra 🙂 Och vist är det härligt att vara ledig utan uppkoppling. Man tar sig för andra saker – som att läsa härliga och inspirerande böcker. Bra för det egna skrivandet. Har nyligen haft samma upplevelse. Skriv på!

    Gilla

    1. Visst är det så och det ÄR verkligen svårt att se sina svagheter. Lyssnade nyss på ett radioprogram om att hitta sig själv och där stod det att diskrepansen mellan vad en tror att en kan och en faktiskt kan är stor. Att självbedrägeriet finns hos alla människor utom de deprimerade. Att en såg gärna sig själv som bättre. Kanske därför det är en utmaning att se sina egna svagheter.

      Gilla

Lämna en kommentar