Smakprov

Jag har tidigare skrivit om fördelen med att tidigt i redigeringsprocessen konvertera ditt manus till ePub (i största hemlighet naturligtvis) för att kunna läsa den så likt en tryckt text som möjligt i din surf-eller läsplatta eller varför inte i datorns e-boksläsare. Då blir det lättare att se fel och brister, eftersom en lätt blir ordblind av att bara läsa sitt worddokument om och om igen. Gratisprogrammet Calibre använder jag själv flitigt för konverteringen.

Jag känner verkligen inte att jag kommer mycket längre själv nu med mitt manus. Min iBooks är full av kommentarer och bokmärken som jag ska rätta till i dokumentet, men det är mest språkliga brister, vilket är ganska lätt åtgärdat. Sedan var det de här med enkelheten. Den ska jag jobba på, tydlighet kanske är ett bättre ord förresten. Enkelt behöver det knappast vara.

Det börjar närma sig att skicka det till lektören nu i slutet av veckan, vilket jag ser fram emot med tjusblandad förskräckelse. Kanske blir det till att skriva om hela historien. Kanske behöver någon karaktär fördjupas. Den kan behöva fyllas ut för att passa mellan två hårda pärmar, även om jag själv anser att det lilla formatet är det överlägset bästa. Då menar jag tunna böcker som tar tid att läsa. Vad tycker du, ska böcker vara tjocka, tunna eller spelar sidantalet ingen roll?

Bjuder på en liten ”teaser” ur min roman:

IMG_0056

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s