Munjangan, Indonesien

Här i Munjungan är klimatet tropiskt, men bada är inte att tänka på. Av en fiskare på stranden fick vi nämligen veta att vattnet nu var fullt av giftiga maneter. 

  
Munjungan är en liten by på den tätbefolkade ön Java och här lever de flesta av att odla och sälja t. ex. kryddnejlikor eller fiska. Kryddnejlikor används till att laga den underbara grytan ”Randang”, en form av nationalrätt i Indonesien. 

  
Just nu pågår fastan för fullt här och byn lever upp först framåt nattetid då de som valt att fasta får tanka på ny energi. 

  
Till frukost äter vi ”Nasi Goreng” vilket är stekt ris med olika smaker beroende på vad som finns över från gårdagens mat. Ibland smakar den räkor och ibland kyckling. Givetvis kryddar vi med rikligt av chilin för att få till den rätta hettan! Till det serveras ett stekt ägg, grönsaker, tempe m.m. Underbart sätt att starta dagen. Från och med nu blir det aldrig mer mackor. 

På lördag åker vi vidare till Bali för att semestra lite. Just nu är vi hemma i min familjs hus som de byggt uppe i bergen i denna härliga by. Tid att umgås med nya vänner och lära känna omgivningen. Skriva blir det inte mycket med, men det kanske är bra med en paus för att reflektera och låta texten vila ett slag. 

2 reaktioner till “Munjangan, Indonesien

  1. Låter härligt! Och om några dagar är ju fastan slut så då blir det firande av Eid i några dagar. Hoppas ni får en go’ upplevelse av det (där jag jobbar bjuds vi som personal ofta på godis och god mat av dem som firar) 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s