Att namnge en bokblogg

Att heta. Att erbjuda ett namn för dig att smaka på. Jag funderade på ”worldofwordcraft”. – Bara för att det var tillgängligt! Ville tvångsmässigt paxa domännamnet, bara för att, men höll mig. Det är viktigt med namn, men att vara ”fyndig”, vill jag vara det? Så det fick bli något avskalat; något som helt enkelt förklarar vad det här kommer att handla om:

  • Olika slags texter
  • Texter om texter
  • Texter om textproduktion
  • Texter i kontexter

Tanken med bloggen är i första hand att kunna ventilera skrivande och läsning. Jag studerar litteraturvetenskap, samlar på böcker och skriver i ärlighetens namn hellre på ett manus på lördagskvällen än att gå ut på en nattklubb. Klart att jag tar mig ut ur min vrå ibland, men jag önskar att jag hade en diagnos att skylla på när jag står där och sorterar om mina böcker från bokstavsordning till en genrebaserad struktur, dessvärre måste jag meddela att jag är helt ”normal”. Bara aningens introvert.

Mitt första boktips blir därför Linus Jonkmans Introvert. Den behandlar oss som faktiskt kan slappna av med en bok och som får energi av sådan ensamtid. Jag har mött människor som säger att denna bok förändrade deras liv, genom att de kunde förstå sig själva bättre – ett strålande betyg enligt min mening!
”Vi är mer uppslukade av tankarna på insidan än rösterna omkring oss i fikarummet.” (citatet på s. 16)

2015-04-19 10.11.26Follow my blog with Bloglovin

En reaktion till “Att namnge en bokblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s