Precis där jag vill vara – i skrivprocess

Hej igen på er.

Det föll sig så att jag blev litet ledig här innan sommarjobbet skulle ta vid och nästan all min tid har nu ägnats åt att skriva på mitt bokmanus. – Förutom den tid då jag har blivit avbruten av vänner, matinköp, städning och extrajobb förstås. Det är svårt att sova på kvällarna, för jag tänker på karaktärerna, på fraser, och jag får plötsliga fantasibilder som aldrig förr under dagarna. Det är tungt att gå upp på morgonen, för varje natt är fylld av mardrömmar; i boken jag skriver på finns ett stort mörker under det uppenbara, det vet jag, men jag har ännu inte lyckats definiera detta mörker – bara att de finns där.
Till er som är nyfikna på den genre jag skriver i så ska jag inte göra misstaget att beskriva det som ”Roman”. Det hör självklart till en genre – och jag ska kort sammanfatta det som ”Psykologisk thriller”, men jag tror att många av er inte skulle ha hållit med mig, eller ha sagt att det innehöll inslag av mycket annat. Men vad innehåller inte, i själva verkligheten, inslag av mycket som inte omfattas i dess beskrivande begrepp?
När boken är klar så ska den ges ut. Jag vet inte när, bara att. Att den ska bli klar och att den ska ges ut, men hur många gånger den måste skrivas om och redigeras, ja… det återstår att se. Och om det nu skulle bli jag själv som får bekosta en s.k. egenutgivning för att den ska kunna hitta sina läsare, ja… då kommer jag att förlika mig med tanken på en sådan investering. Just nu är jag precis där jag vill vara. Att befinna sig i skapandets process är det bästa som finns. Det betyder inte att det är enbart roligt. Eller helt sunt. Men det är det bästa som finns, för oss som var gjorda att skapa och som hellre skulle dö än tvingas att aldrig mer skapa.

Det blir inte mycket läst av andras tankar när jag kämpar med mina egna. Av någon anledning nosar jag på Madame Bovary men jag har inte lyckats läsa ut den än. Det är svårt att slita sig till livet ibland. Kommer bli en del Modiano i sommar eftersom jag ska läsa en distanskurs om hans författarskap, så en och annan recension lär dyka upp här.

Vi hörs!

2015-05-06 15.37.39

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s